Gå til indhold
HjemBlogVerdens bedste vafler

Verdens bedste vafler

vaffel

Advarsel! Læser du videre, er der stor chance for at du bliver fristet til at lave en af vores yndlingsvafler. Disse opskrifter giver (helt objektivt selvfølgelig) verdens bedste vafler.

Om du så er mest glad for det klassiske, det kreative eller det sundere alternativ, så går det sjældent galt med vafler. Med et drys kreativitet så kan du bruge vafler til alle dagens måltider! Hvad med den sundere variant lavet af havre og banan? Eller saftige, belgiske vafler til weekenden? Måske kan du bedst lide klassikeren? Leg med maden og lav sjove figurer som gør måltidet ekstra festligt. Vi har samlet tre favoritopskrifter på forskellige typer vafler som kan passe til enhver anledning, samt inspirerende billeder og toppings.

klassiske vafler

Klassikeren

  • 4 dl Hvedemel
  • 5 ss sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk kardemomme
  • 4 dl mælk
  • 5 æg
  • 100 g smeltet smør
  • Smør eller olie til stegning

Bland alle de tørre ingredienser sammen. Hæld mælken i lidt af gangen, til du får en glat dej. Tilset smeltet smør og æg og lad dejen stå i en halv time. Tilsæt lidt vand eller mælk, hvis dejen er for tyk. Server med dine yndlings topping. Derefter er det bare at nyde. Opskriften giver ca. 10 vafler

vaffel

Enkle, sundere vafler

  • 3 modne bananer – jo modnere, desto bedre
  • 3 æg
  • 150 g havremel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 dl vand eller mælk
  • 1 tsk kanel og/eller kardemomme – smag til

Mos bananerne med en gaffel og tilset alle ingredienser. Havremel kan laves i en blender eller foodprocessor, eller eventuelt erstattes med valgfrit mel. Lad dejen stå i 15 minutter. Opskriften giver 6-8 vafler. Disse kan enkelt laves glutenfrit ved at vælge havregryn, som ikke har været i kontakt med gluten.

belgiske

Belgiske vafler

  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 4 æg
  • 75 g smeltet smør
  • 1 pakke tørgær
  • 1,5 dl mælk
  • 1,5 dl vand
  • 60 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 ss rapsolie
  • Smør eller olie til stegning

Skil æggene til æggehvide og blomme. Læg blommerne til side og pisk æggehviden stiv i egen skål. Tag derefter en ny skål og bland hvedemel og salt sammen og lav en fordybning i midten. Tilsæt æggeblommerne, smeltet smør, mælk og vand. Bland det sammen til du har en jævn og klumpfri dej. Derefter tilsætter du sukker, vaniljesukker, olie og tørgæret og blander godt. Til sidst vender du æggehviderne forsigtigt i dejen. Lad dejen hæve i mindst 30 minutter. Blandingen skal være tyk. OBS. Dejen indeholder gær og bør derfor laves samme dag som vaflerne nydes. Opskriften giver ca. 8-10 vafler.

tips vaffel

Topping til verdens bedste vafler

Pimp den gode klassiker eller prøv en ny spændstig variant? Tør du eksperimentere med dejen eller topping?

  • Farverige bær og frisk frugt. Jordbær, blåbær, kiwi, mange og/eller banan
  • Vaniljeskyr, is eller flødeskum
  • Smør, sukker og kanel
  • Ost og skinke – super til madpakken
  • Brie, bacon og honning
  • Hjemmelavet karamelsovs og bagte æbler i oven
  • Mælkechokolade – knust direkte i dejen eller smeltet til chokoladesovs?
  • Skimmelost og skinke
  • Flødeost, røget laks, rødløg og purløg

Imponer og inspirer med dine favoritvafler til næste venneaften eller næste arrangement på skolen. Pssst. Husk at mærk fadet du tager med dig med et navnemærke.

Del gerne din favoritopskrift eller favorittopping med os på Facebook eller Instagram.

Sidste indlæg fra bloggen